Seminar WordPress : Produk Baru Dari Akademi Denaihati

Barusan lihat2 di twitter, lihat time linenya denaihati yang ada judulnya seminar wordpress. Saya yang lagi enggak mudeng tentang wordpress langsung tertarik dong untuk klik link tersebut. Pas buka, pas baca wahhhh, langsung melek deh saya. Ini pas banget buat saya yang gaptek dan dudul tentang WP. Apalgi, website hibahbuku juga pakai WP. Nah, di antara beberapa admin, yang paling dudul banget itu saya. Amat sangat memprihatinkan ketika admin2 yang lain beres-beres, saya hanya bisa cenanak-cenunuk ini apa itu apa? Wehehehe... Nggak bisa bayangin itu perasaane Mas Trie ngajarin orang dudul kayak saya :D kalau kakak Almas, jangan ditanyalah. paling juga saya diledekin dan saya aman-aman aja. Nah, kembali ke denaihati, iya saya tertarik, tapi ikutan nggak, yah...??? Soalebayare itu lho #Setengahdarigajikusebulan :D Ini infonya... dapat copas dari denaihati (ngajak Baha suruh ikutan :D

Assalamualaikum dan salam satu dunia, kini Denaihati mengorak satu lagi langkah baru dalam dalam industri blogging dengan memperkenalkan Akademi Denaihati. Di akademi ini kami menyediakan pelbagai kursus, seminar dan latihan untuk menjadikan blogging sebagai kerjaya yang mampu memberi pendapatan lumayan di samping mempromosikan bekerja di internet sebagai kerjaya yang bukan sekadar sambilan.
Untuk merealisasikan projek ini, pihak kami memperkenalkan Seminar WordPress sebagai kursus awalan untuk mereka yang berminat menyertai Akademi Denaihati. Maklumat seminar ini adalah seperti berikut:
SEMINAR WORDPRESS AKADEMI DENAIHATI
TEMPATHotel Singgahsana, Petaling Jaya
TARIKH14 – 15 April 2012
MASA9 Pagi – 6 Petang
YURANRM 250 (Mendaftar sebelum 5 April 2012)
RM 350 (Mendaftar 6 April – 12 April 2012)
Peserta yang menyertai seminar ini akan menerima:
  • Asas pemasangan wordpress nak membina blog bermutu
  • Memahami cara pengendalian blog wordpress yang lebih efisien
  • Mengetahui cara integrasi blog dengan sosial media
  • Sebuah domain dan hosting selama setahun
  • Sebuah eBook “Blogging For Beginners”
  • Sebuah eBook perkongsian daripada Ariffshah bertajuk “SEO Untuk Semua”
  • Sertai Hi Tea Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati
  • Customer support selama setahun pada waktu dan tarikh yang akan dinyatakan
  • Menyertai komuniti blogger di bawah kelolaan Denaihati Network Sdn Bhd
  • Ahli Akademi Denaihati dan mendapat diskaun untuk kursus dan seminar akan datang.
Tujuan utama seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan tentang WordPress kepada mereka yang belum mengenali apa itu blogging, mereka yang sudah mempunyai blog dan ingin berhijrah ke WordPress atau mereka yang sudah mempunyai blog WordPress dan ingin mendalami WordPress.
Jika anda berminat untuk menyertai kami, anda boleh daftar dan buat pembayaran ke akaun berikut:
CIMB – 12360003070058 (Ultimate Brilliant Services and Trading)
Setelah selesai buat pembayaran, sila emailkan kepada kami butiran berikut keakademi@denaihati.com
  • Nama
  • No Telefon
  • Email
  • Bukti pembayaran
  • 3 Nama pilihan domain
Anda boleh hadir ke seminar ini dengan kereta (RM 4 sahaja/entry untuk parking) atau melalui LRT dan berhenti di Stesen Taman Jaya. Hotel Singgahsana terletak 5 minit berjalan kaki dari Stesen LRT Taman Jaya. Di bawah adalah map untuk ke Hotel Singgahsana:
Ini merupakan event pertama seumpama ini di adakan oleh pihak Akademi Denaihati. Akademi Denaihati ingin pergi lebih jauh lagi dengan menghasilkan lebih ramai graduan yang boleh membina kerjayanya melalui internet. Adakah anda ingin bersama kami?

7 komentar:

  1. jauh mbak lokasinya dari rumahku :) mbak anaz aja yg ikutan nanti aku diajari ya

    BalasHapus
  2. wakilin aku mba ikutan seminar diatas #LOL

    BalasHapus
  3. dibanding multiply dan blogspot, saya lebih belum mudeng dengan wordpress. Untung mbak Anaz tertarik ( tertarik bukan berarti nda ikut kan, Mbak? #maksa ), jadi tinggal duduk manis saja, tunggu hasil laporan seminar dari Mbak Anaz. :)

    BalasHapus
  4. Menarik sekali, tapi aku mau ikutan masih mikir2. Susah ngatur waktu

    BalasHapus
  5. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

    BalasHapus
  6. Udah pernah nyoba wordpress, punya dua blog, tapi ga keurus ;)


    Wordpress, memang agak2 ribet sih. Dan banyak fitur sperti di blogspot yang ga ada, jadi buat males..hehe

    *ada typo di komen pertama, jadi ta'apus

    BalasHapus

Personal blog, kadang anti sama spammer yang hanya menyebar link. Lebih mengutamakan pertemanan antarpersonal. Komentar kembali dimoderasi masih banyak obat-obatan yang nyepam :D :P